A teljes értékű szarvashús alapvető tápláléknak tökéletes. Ez egy sötét és sovány húsfajta, egyértelműen tömör szerkezettel, amely a fascia és a szövetek jelenlététől függ. A vad sokkal egészségesebb alternatívája a húsforrásoknak. A kis mennyiségű zsír lehetővé teszi az alacsony kalóriatartalmú étrend fenntartását, miközben megfelelő tápanyagokkal látja el kedvencét. A szarvashús a legjobb minőségű fehérjét tartalmazza, amely minden háziállat számára értékes.
Különösen figyelemre méltóak a húsban található elemek, köztük a magnézium, a foszfor és a kalcium. További előnyt jelent a magas B-vitamin érték, amely garantálja a kiváló izomkondíciót és a szem védelmét. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a szarvashús hatékony megoldást jelent a bőrproblémákra. A szarvashús egészségügyi előnyei megmutatkoznak kedvence bundájának egészséges megjelenésében is.
A termék finom szarvashúst tartalmaz.
Analitikai összetevők:
Fehérje: 16%, nedvességtartalom: 53%, nyersrost: 0,8%, zsírtartalom: 21%.
Adagolás:
- kölyökkutyák 3 hónapos korig körülbelül a testtömeg 8-10%-a/nap (3 hónap után fokozatosan csökkentjük a táplálék mennyiségét a testtömeg 2-3%-ára/nap).
- fiatal/felnőtt kutya a testtömeg 2-3%-a/nap
- felnőtt sport-/munkakutya a testtömeg 4-5%-a/nap vagy több
Kiegyensúlyozott táplálék javasolt adagja grammban fiatal és felnőtt kutyák számára, különböző aktivitási szinteken.
A kutya súlya | Alacsony aktivitás (2%) | Magas aktivitás (3%) |
10 kg | 200 g étel + 40 g zöldség-gyümölcs keverék + 2 ml olaj | 300 g étel + 60 g zöldség-gyümölcs keverék + 2 ml olaj |
20 kg | 400 g étel + 80 g zöldség-gyümölcs keverék + 5 ml olaj | 600 g étel + 120 g zöldség-gyümölcs keverék + 5 ml olaj |
30 kg | 600 g étel + 120 g zöldség-gyümölcs keverék + 9 ml olaj | 900 g étel + 180 g zöldség-gyümölcs keverék + 9 ml olaj |
Javasoljuk gyümölcs-zöldségkeverék (max. 20%) és olajok (kb. 2-3 ml/10 kg testtömeg) használatát a kutya étrendje kiegészítéseként.
*a fenti értékek hozzávetőlegesek, és a kutya aktivitási szintjétől és életkorától függenek.